Partners in mondhygiëne

De mondhygiënist

De mondhygiënist richt zich op preventie van het gebit en op mondverzorging om zo tandbederf tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden.  De HBO-opleiding Mondzorgkundige duurt vier jaar. Mondhygiënist is een beschermd beroep met een beschermde titel.

Tanden, kiezen en tandvlees zijn een weerspiegeling van uw fysieke gesteldheid en visa versa. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van tanden, kiezen en uw algehele gezondheid.

Waarom gaat u naar de Mondhygiënist?

Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bloedend tandvlees, slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. De mond is immers een belangrijk deel van het gezicht en valt direct op. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Is naar de tandarts gaan dan niet voldoende?

Een frisse, gezonde mond begint bij de mondhygiënist. Waar een tandarts tanden en kiezen repareert, richt de mondhygiënist zich op preventie. Met andere woorden, het voorkomen van gaatjes, ontstoken tandvlees en verliezen van tanden en kiezen. Een regelmatige bezoek aan de mondhygiënist voorkomt tandheelkundige problemen en kosten.

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

In de praktijk blijkt dat er vaak meer gaande is, ook al herkent u zich niet in bovenstaande klachten. Een gedegen check-up is van belang om een frisse, gezonde mond te realiseren en te behouden.

Schone mond

Houd uw mond
sterk, fris en gezond!
Bel: 06 21 15 38 19
of schrijf ons een e-mail


Houd uw mond sterk, fris en gezond!
Bel: 06 21 15 38 19 of schrijf ons een e-mail


Wij zijn geregistreerd in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten.

Logo KwaliteitsRegister Mondhygiënisten

Logo Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten